Deze website, de huisstijl en de folder van 't Hooge Veentje zijn ontworpen en opgezet door:

De prachtige omgeving van 't Hooge Veentje

't Hooge Veentje ligt aan een kanaal (met uitstekende vismogelijkheden), ca. 8 km. ten oosten van het gezellige Hoogeveen en niet veel verder van het vestingstadje Coevorden.
Met de auto of trein is zelfs Groningen goed binnen bereik.
De omgeving is heel geschikt voor fietstochten, huifkartochten en wandelingen door de vele Drentse natuurgebieden en langs de vele mooie, authentieke dorpen, zoals Gees en Aalden. Boswachterij Gees (met heide en mooie vennetjes; loslopende honden zijn toegestaan) ligt op 3 km. afstand, evenals bosbad Zwinderen. In de directe omgeving (binnen 6 km.) liggen het bos- en waterrecreatiegebied Schoonhoven/Hollandscheveld en het grote waterrecreatiegebied Ermerstrand.

Diverse grote (o.a. Slagharen, Noorder Dierenpark Emmen, Plopsaland en kamp Westerbork) en veel kleinere bezienswaardigheden en attracties vormen een aantrekkelijk doel voor uitstapjes of voor een stop tijdens een tocht. De Drentse hunebedden, met het hunebeddenmuseum, en het Veenpark bij Emmen zijn een bezoek zonder meer waard. Ook attractiepark Slagharen, Giethoorn (het “Venetië van Nederland”), de grote Boswachterij Dwingeloo met o.a. het Planetarium Cinedrome en het authentieke Staphorst liggen binnen een half uur reisafstand met de auto vanaf ’t Hooge Veentje.

Informatie over alle mogelijkheden is in 't Hooge Veentje beschikbaar, met diverse suggesties voor tochten en een aantal arrangementen (op aanvraag verkrijgbaar).

Veel informatie over de omgeving is ook te vinden op www.magischdrenthe.nl, www.vvvzuidoostdrenthe.nl, met links naar diverse andere sites zoals www.dasnoudrenthe.nl

't Hooge Veentje is ook opgenomen op de website www.kiesdrenthe.nl; kijk daar voor oa. de vele Drentse  attracties!